عمران مرادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در هفته جاری امکان رصد مناسب سیارات مشتری، زحل و مریخ برای علاقه مندان نجوم وجود دارد و ناظران زمینی از ابتدای غروب جرم درخشانی را در افق غرب مشاهده می کنند که در واقع سیاره مشتری است.
وی افزود: همچنین در ابتدای شب در قسمت وسط آسمان به جرم درخشان قرمزی برخورد می کنیم که همانا سیاره مریخ است و در ادامه نیز با حرکت به سمت شرق آسمان ناظران زمینی جرم نسبتاً درخشانی را مشاهده می کنند که درخشندگی آن از مشتری و مریخ کمتر است و سیاره زحل نام دارد.
درس و پژوهشگر نجوم تاکید کرد: همچنین از ساعت 3:30 دقیقه بامداد به بعد نیز سیاره بسیار زیبا و درخشان زهره آرام آرام از سمت مشرق آسمان رخ می نمایاند.
وی در ادامه با اشاره به وقوع پدیده اختفا در روز دوشنبه بیان داشت: برخی ستاره ها شاخص تر و معروف تر از بقیه هستند و نام های ویژه ای برای خود را دارند اما به طور معمول ستارگان صورت های فلکی بر اساس میزان روشنی با نام های آلفا، بتا، گاما نامگذاری می شوند.
مرادی افزود: گاهی ماه و یا سیارک ها از روی برخی ستاره ها عبور می کند که در این مواقع با محو شدت نور ستار ه ها شاهد پدیده اختفا خواهیم بود.
وی ابراز داشت: از ساعت 4:15 دقیقه صبحگاه روز دوشنبه شاهد آغاز اختفای ستاره بتا از صورت فلکی جَدی خواهیم بود که طی این پدیده ماه از روبروی ستاره موردنظر عبور خواهد کرد.
وی افزود: این پدیده آسمانی به ویژه اختفای سیارکی اهمیت زیادی برای منجمان دارد چرا که با اندازه گیری های دقیق زمانی، داده های نجومی ارزشمندی استخراج می شود.
کارشناس نجوم تصریح کرد: این نکته قابل ذکر است که پدیده اختفا بیشتر برای منجمان جذاب است چرا که ثبت این رویدادها نیازمند الگوریتم خاصی است و گاهی لازم است یک تیم با یکدیگر همکاری داشته باشند.
وی گفت: با توجه به اینکه این اختفا از ساعت 4:15 آغاز می شود بنابراین مشاهده این اپدیده در ساعات ابتدایی راحت تر است اما این پدیده در زمان نزدیک به طلوع خورشید یعنی در ساعت 6:15 دقیقه به پایان می رسد که در این زمان مشاهده آن به دلیل نفوذ پرتوهای اولیه خورشید سخت تر است.
مرادی بیان داشت: در بامداد روز جمعه سیاره زهره در مقارنه با خوشه ستاره ای باز به نام N35 قرار میگیرد که با دوربین دوچشمی یا تلسکوپ قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: ستارگان این خوشه که مربوط به صورت فلکی دوپیکر با دو هزار و 800 سال فاصله با زمین است همانند خوشه هایی چون پروین بسته و پیچیده نیستند و حالت باز و غیرمنظمی دارند.
این کارشناس در بیا دیگر پدیده های نجومی هفته ابراز داشت: همچنین در روز جمعه دوم خرداد ماه از ساعت 2:30 دقیقه عطارِِد در مقارنه داخلی قرار می گیرد و در این حالت شرایط خوبی برای رصد ندارد.
پدیده های نجومی هفته؛
امکان رصد مناسب سیارات مشتری و مریخ در هفته جاری/ پدیده اختفای ستاره بتا از صورت فلکی جَدی
اصفهان - خبرگزاری مهر: مدرس و پژوهشگر نجوم گفت: در هفته جاری امکان رصد مناسب سیارات مشتری، زحل و مریخ برای علاقه مندان وجود دارد و در اواسط هفته نیز شاهد پدیده اختفای ستاره بتا از صورت فلکی جَدی خواهیم بود.
کد خبر 2311695
نظر شما